Dynasty konsolbord med Imogen's Luxuries duftpinde og hundepude

Udnyt pladsen i entréen med multifunktionelle møbler

I dette indlæg stiller vi skarpt på det første rum, man træder ind i, når man går ind i en bolig. Du gættede rigtigt: entréen. 

Som det første rum i boligen skal det opfylde nogle specifikke kriterier. Først og fremmest skal rummets indretning selvfølgelig være praktisk, så man nemt kan opbevare diverse jakker, sko og andet. Men rummet skal helst også være et æstetisk og smukt rum, som sætter tonen for resten af hjemmet, og skaber en klar rød tråd mellem indretningen af de forskellige rum. 

Så hvis du står overfor at skulle indrette eller renovere din entré eller gang, så vil dette indlæg være lige noget for dig. Vi vil nemlig snakke lidt om 4 forskellige multifunktionelle møbler, som på hver sin måde, både er funktionelle og super dekorative. 

Så læs med her, og få inspiration til møblering af entréen.

1. Skab både siddeplads og opbevaring med en opbevaringsbænk

Hvis du skal have dig et super praktisk møbel i entréen, så er en opbevaringsbænk lige sagen. En entrébænk er god når du skal have sko af og på, hvis du vil opbevare huer, handsker samt halstørklæder, eller blot skal have et hvil, mens du eventuelt venter på din bedre halvdel. 

Dette multifunktionelle siddemøbel kan fås i utallige stilarter, farver, former, materialer og designs. En opbevaringsbænk i velour vil dog være oplagt at benytte som møbel i entréen. Velour er nemlig et super dekorativt materiale. Men det er samtidig også et slidstærkt materiale, som er nemt at vedligeholde og rengøre. 

Dermed er en entrébænk med opbevaring et perfekt møbel til den lille gang, men selvfølgelig også entréen som blot kræver orden. 

2. Stil et konsolbord langs væggen som dekorativt opbevaringsmøbel

Et smukt konsolbord kan benyttes og bruges i mange forskellige situationer; Som sidebord, dekorationsbord, eller som opbevaringsmøbel når pladsen er sparsom. 

Derfor er et smalt konsolbord et oplagt møbel, når det kommer til indretning af entréen, da brugen af møblet kun er begrænset af ens fantasi.

Hvis du stiller et konsolbord langs væggen i entréen, har du automatisk skabt plads til opbevaring. Det kan være af små, men vigtige, ting som nøgler, pung, solbriller eller paraplyen. Men det kan også være til udstilling af en smuk vase, og de blomster man lige har fået. 

Øg opbevaringspladsen i det smalle bord ved anskaf dig et konsolbord med skuffer. Dermed får du automatisk også plads til de ting, som du ikke vil have på display, eller blot ikke ved hvor du skal gøre af.

Alt i alt er konsolbordet et fantastisk møbel, da det kan passe ind i de fleste hjem, og behage de fleste behov. Man skal blot finde det rette i den stil der passer til ens eget hjem. 

3. Forstør rummet med et rundt spejl som er smukt og minimalistisk 

Det er ikke kun de store møbler som skaber et rum. De små detaljer og finesser skal også huskes når der indrettes. 

Her er et rundt spejl en oplagt måde hvorpå små eller smalle rum, kan syne større. Udover at få rummet til at virke større, og skabe en illusion, så kan spejlet også være med til at lyse entréen op, ved at reflektere lyset rundt i rummet. 

Runde spejle er også tit enkle og klassiske i deres design, og passer derfor ofte ind i de fleste boliger. Den runde form er desuden med at at skabe et meget moderne og personligt udtryk. Dermed er et rundt spejl ofte et designobjekt i sig selv. 

Foruden at være et dekorativt indspark, så er et spejl også guld værd, når man lige skal kigge på sig selv en ekstra gang, inden man går ud ad døren.

Hvis ikke du føler, at et spejl passer ind i din entré, kan billeder eller en plakater give den samme effekt. Her er der næsten uanede muligheder hvad angår stil, hvilket gør, at du helt sikkert vil kunne finde et motiv der matcher din entré. 

4. Brug et praktisk gulvtæppe til at skabe hygge

Ligesom et smukt rundt spejl, så kan et gulvtæppe, eller en løber, være med til at sætte prikken over i’et i entréen. Gulvtæpper kan nemlig emme af varme, hygge og personlighed.

Dog kan det ofte være svært at sætte sig fast på det helt perfekte tæppe til gangen, da man kan finde tæpper i alle afskygninger. Man skal nemlig tage stilling til valg af farve, materiale, størrelse, form, og man kunne blive ved. 

Men det vil altså også sige, at det nok skal være muligt, at finde det helt perfekte til ens hjem!

Peter Ehrhardt